Kuchařský japonský nůž Wüsthof - Le Cordon Bleu 4181
Typicky japonský tvar čepele se širokým ostřím a obzvláště ostrou čepelí je ideální pro to nejjemnější krájení. Poloviční ochranné zakončení (ochrana prstů) a užší čepel snižují hmotnost nože. Snížená hmotnost zajišťuje precizní krájení a snižuje únavu při krájení, zatímco speciální tvar hlavy umožňuje použití a ostření čepele po celé její délce. Nůž je kovaný z jednoho kusu chrom-molybden-vanadiové oceli (X50 Cr MoV 15). Vybaven je ergonomicky tvarovanou rukojetí se třemi odolnými nýty.
délka čepele 17 cm
odlehčený design - pružnější, snižuje únavu
Řada Classic byla rozšířena o nejprodávanejší modely nožů ze zrušené řady Le Cordon Bleu. Tyto nože jsou o 30% lehčí než stávající nože Classic a byly vyvinuty ve spolupráci se specialisty z Le Cordon Bleu kuchařských škol.
Kuchařský nůž je perfektně vyvážený na porcování masa, ryb, ovoce a zeleniny.