Ostření je snazší, použijete-li ostřič Roll-Sharp nebo ocílku.
Případně si můžete snadno a rychle nabrousit nože pomocí ostřiče Fiskars Roll-Sharp. Ostřič Roll-Sharp by měl být umístěn na rovný povrch a čepel nože tažena 3 až 4 tahy tam a zpět. Tímto způsobem bude ostření zaručeně probíhat ve správném úhlu. Je důležité táhnout čepel jak dopředu tak dozadu, aby byla nabroušena po obou stranách. Nehledě na metodu ostření, kterou k broušení nožů Fiskars použijete, měli byste vždy nůž po naostření omýt horkou vodou a potom osušit.
Použití ocílky vyžaduje zvláštní techniku a zkušenost. Nože Fiskars mají úhel obtahu ostří 30 stupňů. Proto je potřeba nůž pomocí ocílky dlouhými tahy obtáhnout pod úhlem 15 stupňů nejprve z jedné a pak z druhé strany. Pracujte v dlouhých vyrovnaných tazích.