Noze-pok.cz
   ÚVODNÍ STRÁNKA   |   NOVINKY   |   AKČNÍ NABÍDKA   |   Nákupní řád a obchodní podmínky   |   O firmě   |   KONTAKTY
Vyhledávání VYHLEDÁVÁNÍ
 
Naše nabídka NAŠE NABÍDKA


Autorizovaný prodejce
Oddělení: Kuchyňské nože - Victorinox
Nože - Nůž svačinový / na rajčata Victorinox 6.7836.L115 - růžový
Detailní obrázek
Kód zboží: 6.7836.L115
Výrobce: Victorinox
Materiál: Čepel: nerezová ocel, Rukojeť: plast
Cena s DPH: 119,00 Kč
DPH: 21,00 %
Dostupnost: skladem
Záruka: 2 roky
Vložit do košíku
 


Kuchyňský nůž nejen na rajčata Victorinox - růžový

 

  • délka čepele 11 cm
  • vlnkové ostří (ideální na rajčata)

 

Victorinox vám přináší sérii barevných nožů vhodných ke krájení ovoce, zeleniny, pečiva, k mazání - ideální svačinový nůž. Jsou k dispozici  ve čtyřech barevných provedeních: zelené, oranžové, žluté a růžové.


Švýcarské nože Victorinox - značkové zavírací nože

Nabízíme kvalitní zavírací nože značky Victorinox. Společnost Victorinox poskytuje doživotní záruku na vady způsobené výrobní vadou nebo vadou materiálu. Kapesní nože Victorinox najdou využití v každé domácnosti,ve volném čase, při sportovních aktivitách,v nejrůznějších povoláních ale také u záchranářských a bezpečnostních složek a v mnoha dalších nepředvídatelných každodenních situacích. Na těchto stránkách naleznete informace, jak si vybrat svůj značkový nůž Victorinox nebo jak se o svůj značkový nůž správně starat.

Světový úspěch kapesních nožů Victorinox spočívá v jejich kvalitě, ceně, bezvadné funkčnosti a mnohostrannosti použití každého nástroje. Prodávají se ve více než 100 zemích. Velmi dobrá švýcarská kvalita je zaručena prostřednictvím přesné výstupní kontroly, na kterou dohlíží 90 pracovníků.

Odolnost čepele zavíracího nože zajišťuje speciální nerezová chrom-molybdenová ocel, která dosahuje po zakalení a popuštění tvrdosti 56HRc (HRc = jednotka tvrdosti měřená Rockwellovou metodou). Pilky na dřevo, nůžky a pilníky na nehty mají tvrdost 53 Hrc, šroubováky, otvíráky a šídla 52Hrc, a vývrtky 49Hrc. Pilka a pilník na kov jsou kaleny a tvrdě chromovány. Od roku 1951 jsou příložky vyráběny z hliníkové slitiny a tím jsou nože lehčí a příjemněji se nosí v kapse.

Nýty a růžice jsou z mosazi. Střenky z celuloidu v několika barvách. Pro dobré ergonomické držení kuchynských řeznických nožů je rukojeť vyrobena z neklouzavé umělé hmoty FIBROX, která má antibakteriální účinky. Největším odběratelem jsou Spojené státy a Německo, kde se i přes domácí produkci stal švýcarský kříž na kapesních nožích pečetí kvality.

Jak poznám, že nejde o padělek nože?

Historie švýcarských nožů značky Victorinox

Victorinox a minulost

1884 - 1896
V 19. století sužovala Švýcarsko nezaměstnanost, která přinutila mnoho Švýcarů k emigraci. Následky této situace se snažil zmírnit nožíř Karl Elsener tím, že vytvoří nová pracovní místa. V roce 1884 založil Sdružení švýcarských nožířů, jehož členové vyráběli nože pro vojáky švýcarské armády. Roku 1891 dodali armádě první dodávku nožů. Po roce však byl projekt ukončen, protože jedna z německých firem byla schopna vyrábět nože za nižší náklady. Pouze Karl Elsener vytrval s pomocí svých příbuzných, kteří mu pomohli od blížícího se bankrotu. Později se jeho „důstojnický nůž“ stal velkým hitem a Elsener mohl splatit dluhy svým věřitelům i s úroky. Za podmínek, které tehdy panovaly, musel Karl Elsener do budování továrny na nože vložit snad až nadlidskou odhodlanost.

1897 - 1908
Vojenský nůž vynikal svou odolností, ale byl poměrně těžký. Proto Karl Elsener vyvinul pro důstojníky lehčí zavírací nůž s ještě více funkcemi. Tento nový kapesní nůž si nechal patentovat 12. června 1897 a pojmenoval jej “důstojnický nůž”.
Tento „důstojnický nůž“ se však nestal součástí oficiálního vybavení armády, proto jej také společnost Victorinox dává do uvozovek. Avšak armádní důstojníci si zavírací nůž sami pořizovali v nožířských obchodech a tento kvalitní kapesní nůž se velmi brzy začal těšit všeobecné oblibě.

1909 - 1921
Postupem času byl tento praktický zavírací nůž vylepšen o další užitečné funkce a došlo také ke zvýšení účinnosti jednotlivých funkcí.
Po smrti své matky v roce 1909 se Karl Elsener rozhodl z jejího křestního jména Victoria udělat na počest její památky název společnosti. V roce 1921 byla po svém vynalezení zavedena ušlechtilá ocel do Ilbachu a ke jménu Victoria přibyl název „Inox“ (mezinárodní označení pro ušlechtilou ocel). Sloučením těchto dvou slov vznikla dnešní obchodní značka i jméno společnosti Victorinox.

Victorinox a současnost

Dnes je „důstojnický nůž“ k dostání ve více než 100 různých provedeních a kombinacích. Společnost Victorinox má 1 000 zaměstnanců a je tak největším zaměstnavatelem kantonu Schwyz (střední část Švýcarska) a zároveň největším výrobcem nožů a nástrojů v Evropě. V Ilbachu se každý den vyrobí přibližně 34 000 „švýcarských důstojnických nožů“, 38 000 jiných kusů kapesního náčiní a také 30 000 nožů do domácnosti a kuchyně nebo pro výkon nejrůznějších povolání. Devadesát procent výroby nožů se vyváží do více než 100 zemí.

Historii značky Victorinox můžete v kostce shlédnout ve velice podařeném videu Victorinox 125 years vydaném k příležitosti 125. výročí od založení společnosti.

Jak správně vybrat švýcarský nůž Victorinox

Každý správný muž má mít kapesní nůž!

Existuje až 100 různých kombinací švýcarských zavíracích nožů značky Victorinox a v případě ostatních kapesních a řemeslnických nožů se vyrábí až 300 rozdílných modelů.

Základní rozdělení modelů nožů podle velikosti v milimetrech:

Počet funkcí kapesních nožů je také rozmanitý a pohybuje se od 5 (např. Victorinox Alpineer) do 29. (např. Victorinox CyberTool). Ceny jsou v poměru ke kvalitě velmi přijatelné a značkový nůž můžete koupit již od 200,-Kč (např. Victorinox EcoLine) ,až do několik tisíc korun (např. Victorinox SwissTool Spirit 3.0223.L).

Při výběru svého kapesního nože Victorinox si však nejdříve musíte uvědomit k čemu a kde jej budete používat. Pracujete-li např. jako záchranář, či hasič, určitě pro Vás bude nepostradatelnou pomůckou zavírací nůž Victorinox RescueTool, který získal titul Nůž roku 2007 na největším mezinárodním nožířském veletrhu IWA. Tento značkový nůž Victorinox RescueTool již pomohl při záchraně nejednoho života. Je-li však vaším koníčkem opravování věcí, stane se vaším dobrým pomocníkem nářaďový nůž Victorinox SwissTool Spirit. Nabídka zavíracích nožů Victorinox je opravdu bohatá a ať už si vyberete jakýkoliv kapesní nůž, bude Vám vždy dobrým pomocníkem v jakékoliv situaci.

Napodobeniny

Stále více jsou "švýcarské důstojnické nože" v zahraničí napodobovány, ale nikde nedosahují takové kvality, jako značkové nože vyráběné v Ilbachu. Stále častěji dochází k tomu, že tyto zahraniční padělané nože jsou opatřeny švýcarským znakem, aby na veřejnosti vzbuzovaly dojem, že se jedná o švýcarský výrobek. Tomu se snaží zabránit švýcarské velvyslanectví svými intervencemi a zákonnými opatřeními.

Přednosti kapesních nožů Victorinox oproti napodobeninám:

  • Nezaměnitelné cvaknutí při otevírání a zavírání čepele je slyšitelnou známkou vysokého tlaku v pružinách.
  • S patentovaným Victorinox otvírákem dosáhnete rychle a bez použití síly hladkého a čistého okraje plechového obalu konzervy.
  • Pouze u nožů Victorinox jsou hliníkové plochy, dosedající na vývrtku a zajištující jejich mezipolohu, anodicky oxidované(jsou opatřeny tvrdou, otěru vzdornou povrchovou ůpravou).
  • Pilka na dřevo u nožů Victorinox je co nejdelší a všechny zuby jsou ostře nabroušeny.
  • Snýtování celého nože je zesíleno přidáním 6 kovových růžic.
  • Mini-šroubovák ukrytý ve vývrtce je patentovaným vynálezem společnosti Victorinox.

Jak udržovat švýcarské nože Victorinox

Pokud jste si svůj nůž Victorinox již vybrali, je důležité mu věnovat také náležitou péči. K údržbě nože je nutné přiřadit nejen broušení, ale i leštění a ochranu proti mechanickému a koroznímu poškození.

Čištění nože

Nůž - nože pravidelně čistěte, protože prach,špína a zbytky potravin, které na noži zůstávají, se zanáší mezi želízka a dosedací plochy a ty jdou potom těžko otvírat. Pokud se Vám to stane, ponořte jej do teplé vody ( s tekutým mycím prostředkem) a želízka rozhýbejte. Potom nůž dosucha vysušte a nůž a dosedací plochy promazejte olejíčkem(např.Victorinox č.4.3301) Tento problém lze snadno odstranit pravidelným čištěním nože Victorinox.

Broušení nože

K přebroušení čepele zavíracího nože můžete použít brusný kámen. Toto nejstarší a nejjemnější broušení se provádí zvlhčeným kamenem (voda nebo olej) v přesném směru po celé délce ostří, nejlépe kolmo k podélné ose čepele. Ale pozor, laik dokáže broušený značkový nůž svojí neodborností definitivně zničit! Pro usnadnění lze zakoupit brusný systém s podporou nastavení i následného udržení úhlu fasety Pro běžné udržení ostří Vašeho nože však stačí občas použít ocílku nebo brousek(diamantový).

Leštění nože

Používá se z důvodu odstranění skvrn oxidického původu, které lze odstranit nerezovou ocelovou (měkkou!) vatou s olejem nebo pastou s obsahem kysličníku hlinitého.

Skladování nože

Při nošení zavíracího nože Victorinox v kapse kalhot dochází k jeho zanášení nečistotami. Proto doporučujeme nošení kapesního nože v pouzdře, čímž zabráníte znečištění či mechanickému poškození a prodloužíte tím tak jeho životnost.

Nože VICTORINOX mají doživotní záruku na výrobní a materiálové vady.


Copyright © 2016 Noze-pok.cz | Aktualizace 29.06.2016 | Webmaster - MK software